Μικρά Μυστικά

Κοτόπουλο... ταχύτητας

pan_wok

Το τηγάνι και φυσικά το wok είναι σίγουρα ο ταχύτερος τρόπος να μαγειρέψουμε το κοτόπουλό μας! Για του λόγου το αληθές...

Περισσότερα: Κοτόπουλο... ταχύτητας

 

Τα μυστικά του BBQ

Τα μυστικά του bbq

  • Προμηθευτείτε ψησταριά με καπάκι, που να μπορεί να κλείνει. Με τον τρόπο αυτόν η ένταση της φωτιάς διαχέεται και χαμηλώνει, αφού περιορίζεται το οξυγόνο. Το κρέας ψήνεται αργά, ενώ συγχρόνως καπνίζεται.

    Περισσότερα: Τα μυστικά του BBQ

Ο τρόπος να λατρέψουν τις μπάμιες όσοι τις μισούν

Οι μπάμιες είναι το μοναδικό από τα λαχταριστά λαχανικά του καλοκαιριού που έχει φίλους όσους και εχθρούς. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύονται: πολυβρασμένες, λιωμένες και γλιτσερές, μέσα σε μια πηχτή λαδερή σάλτσα ντομάτας που καθόλου δεν αναδεικνύει την πραγματικά ξεχωριστή και λεπτή γεύση τους.

Περισσότερα: Ο τρόπος να λατρέψουν τις μπάμιες όσοι τις μισούν

 

Χρώμα στο πιάτο

Δροσερά και χορταστικά τα λαχανικά

Βάλτε χρώμα στο πιάτο, στο ποτήρι και στις πιατέλες σας. Κερδίστε ομορφιά και ζωντάνια, και χάστε κιλά. Τα λαχταριστά λαχανικά, εκτός από νόστιμα, είναι και γεμάτα βιταμίνες που ο οργανισμός μας τις έχει απόλυτη ανάγκη. Οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια, ο μαϊντανός, όπως και τα καρότα ή τα παντζάρια, μαζί και με τα φρούτα της κάθε εποχής, δίνουν ζωντάνια, δύναμη και κάνουν την επιδερμίδα να λάμψει.

Έτσι, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι φρεσκοσκτυμμένους χυμούς φρούτων και λαχανικών, που θα ετοιμάσετε ευκολότατα στον αποχυμωτή. Για παράδειγμα, παντζάρι με αχλάδι, φύλλα σέλινο και λίγο λεμόνι. Επίσης, ροδάκινα, νεκταρίνια ή βερίκοκα, με φύλλα από μαϊντανό και λίγο φρέσκο τζίντζερ.

Με τις ντομάτες ή τα αγγούρια φτιάξτε νόστιμες παγωμένες σούπες, στις οποίες θα προσθέσετε γιαούρτι, άπαχο αν θέλετε, για να τις φάτε αντικαθιστώντας ένα γεύμα και να απαλλαγείτε έτσι από κάποια περιττά κιλά.

Περισσότερα: Χρώμα στο πιάτο

Ψήσιμο της πίτσας στον ηλεκτρικό φούρνο

piz

Οι καλύτερες πίτσες ψήνονται σε ηλεκτρικό φούρνο, απευθείας πάνω στην πυρακτωμένη πλάκα. Είναι σημαντικό η ζύμη να έρθει από την αρχή σε επαφή με πολύ καυτή επιφάνεια. Το ψήσιμο στους παραδοσιακούς φούρνους για πίτσα δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 λεπτά. Για αυτό συστήνονται οι ειδικές πυρίμαχες πλάκες που μπαίνουν στη σχάρα του ηλεκτρικού φούρνου και ζεσταίνονταςι καθώς προθερμαίνουμε τον φούρνο. Ακόμη και απλά μεγάλα πλακάκια δαπέδου μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς με την ειδική πλάκα ή το πλακάκι πάνω στη σχάρα.

Περισσότερα: Ψήσιμο της πίτσας στον ηλεκτρικό φούρνο

 

Σελίδα 1 από 3

«ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος»