Ψήσιμο της πίτσας στον ηλεκτρικό φούρνο

piz

Οι καλύτερες πίτσες ψήνονται σε ηλεκτρικό φούρνο, απευθείας πάνω στην πυρακτωμένη πλάκα. Είναι σημαντικό η ζύμη να έρθει από την αρχή σε επαφή με πολύ καυτή επιφάνεια. Το ψήσιμο στους παραδοσιακούς φούρνους για πίτσα δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 λεπτά. Για αυτό συστήνονται οι ειδικές πυρίμαχες πλάκες που μπαίνουν στη σχάρα του ηλεκτρικού φούρνου και ζεσταίνονταςι καθώς προθερμαίνουμε τον φούρνο. Ακόμη και απλά μεγάλα πλακάκια δαπέδου μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς με την ειδική πλάκα ή το πλακάκι πάνω στη σχάρα.

Προθερμαίνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου

Αν δεν έχουμε κανενός είδους πλάκα, προθερμαίνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε πιάτο πασπαλισμένο με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, είτε πάνω σε λαδόκολλα και, αφού φτιάξουμε την πίτσα μας, τη γλιστράμε προσεκτικά στην πυρωμένη πλάκα ή τη μεταφέρουμε μαζί με το λαδόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, χαμηλώνοντας τον φούρνο στους 220 βαθμούς μετά τα πρώτα 8 λεπτά Ανασηκώνουμε προσεκτικά για να δούμε αν έχει ροδίσει από κάτω. Αν πάρει γρήγορα χρώμα από πάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να ψηθεί και η κάτω πλευρά.