Πεντανόστιμα πιάτα και με το χθεσινό κοτόπουλο!

«Πώς να αξιοποιήσω το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες;»

Με τσίλι Σοτάρεις ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κόκκινη πιπεριά και σκόρδο. Προσθέτεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζεις με τσίλι σε σκόνη, κίμινο και ρίγανη και την αφήνεις να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτεις φασολάκια κονσέρβας, ντοματάκια κονσέρβας, ζωμό κοτόπουλο και, προαιρετικά, λίγη μαύρη σοκολάτα για να γίνει πιο έντονη η γεύση. Τα βράζεις για λίγο σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνεις. Βάζεις αλάτι και πιπέρι, και σερβίρεις.
Σε πίτσα

Μπορείς να φτιάξεις την πιο πρωτότυπη πίτσα με τα υπολείμματα του κοτόπουλου και μάλιστα σε πολύ μικρό χρόνο! Άπλωσε σε μια έτοιμη ζύμη λιωμένη μοτσαρέλα ή παρμεζάνα, φέτες ντομάτας και μαύρες ελιές. Φούρνισε και σε λιγότερο από μισή ώρα, μέχρι να λιώσει το τυρί, έχεις στο τραπέζι σου την πιο νόστιμη πίτσα.

Σε σαλάτα

Κόβεις τα υπολείμματα του κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέτεις αρκετή ποσότητα γιαούρτι, κάρι σε σκόνη, ψιλοκομμένο μαρούλι και, αν θέλεις, κρουτόν. Μπορείς να δοκιμάσεις το μείγμα σαν μια πεντανόστιμη σαλάτα ή να το χρησιμοποιήσεις για να γεμίσεις με αυτό ένα σάντουιτς. Νόστιμο και υγιεινό σνακ και για το γραφείο!

Με ζυμαρικά

Κόβεις 200 γραμμ. από το χθεσικό κοτόπουλο σε λωρίδες. Τις ανακατεύεις με λίγο ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο βασιλικό, 6 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και 150 ml κρέμα γάλακτος. Περιχύνεις με τη σάλτσα αυτή 500 γραμμ. βρασμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζεις με παρμεζάνα και σερβίρεις. Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο, που θα εντυπωσιάσει.

Enchiladas

Γεμίζεις τορτίγες με κομμάτια κοτόπουλου, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια, κρέμα γάλακτος και λιωμένο τυρί. Περιχύνεις με μια καυτερή sauce της αρεσκείας σου και τα βάζεις να ψηθούν. Έτσι έχεις ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο γεύμα, που ετοιμάζεται και πολύ εύκολα.

Σε αραβική πίτα

Ζεσταίνεις ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου και στη συνέχεια τα χρησιμοποιείς για να γεμίσεις μικρές αραβικές πίτες. Για περισσότερη νοστιμιά μπορείς να εμπλουτίσεις αυτό το μεξικάνικο πιάτο προσθέτοντας ρίγανη, κίμινο και ντομάτα, και μπορείς να το σερβίρεις με λίγο τζατζίκι ή, με μια ελαφρύτερη σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο στο πλάι.

A λα BBQ

Πασπαλίζεις τα κομμάτια κοτόπουλου με έτοιμη sauce BBQ και, αν θέλεις, προσθέτεις πίκλες. Στη συνέχεια σερβίρεις με πατάτες τηγανητές (με τη φλούδα) ή φτιάχνεις ένα καταπληκτικό σάντουιτς που σε κρατάει όλη μέρα σε φόρμα.

«Γκουρμεδιά»

Για μια gourmet παραλλαγή, σοτάρεις το κοτόπουλο με κρεμμύδι και λευκό κρασί. Στη συνέχεια παίρνεις γλυκιές πιπεριές, τις κόβεις στα δύο, τις καθαρίζεις, προσθέτεις το κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και τυρί φέτα (προεραιτικά) και φουρνίζει μέχρι να ψηθούν αρκετά οι πιπεριές.

Σαλάτα του Καίσαρα

Κόψε το κοτόπουλο σε κύβους και ανακάτεψέ το με μαρούλι. Στη συνέχεια, ανάμειξε λάδι, ξίδι και αλάτι, και περίχυσέ τα πάνω από τη σαλάτα. Πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγα έτοιμα κρουτόν.

Μεσογειακά

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο, τα κομματάκια του κοτόπουλου, κρεμμύδι, σκόρδο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπάμιες ή σέλερι, τα οποία επίσης θα έχεις ψιλοκόψει. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά. Σερβίρεις με ρύζι ατμού.

Με πορτοκάλι

Σοτάρεις σε μια φαρδιά κατσαρόλα 2 σκελίδες σκόρδο (σε 6 κ.σ. ελαιόλαδο). Στη συνέχεια προσθέτεις 1 κουτί ντομάτα κονκασέ, 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 κ.γλ. κίμινο, 1 κ.γλ. ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτεις το κοτόπουλο και συνεχίζεις το μαγείρεμα ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει στο τέλος η σάλτσα με το λάδι της.