Μικρά Μυστικά

Πεντανόστιμα πιάτα και με το χθεσινό κοτόπουλο!

«Πώς να αξιοποιήσω το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες;»

Με τσίλι Σοτάρεις ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κόκκινη πιπεριά και σκόρδο. Προσθέτεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζεις με τσίλι σε σκόνη, κίμινο και ρίγανη και την αφήνεις να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτεις φασολάκια κονσέρβας, ντοματάκια κονσέρβας, ζωμό κοτόπουλο και, προαιρετικά, λίγη μαύρη σοκολάτα για να γίνει πιο έντονη η γεύση. Τα βράζεις για λίγο σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνεις. Βάζεις αλάτι και πιπέρι, και σερβίρεις.

Περισσότερα: Πεντανόστιμα πιάτα και με το χθεσινό κοτόπουλο!

 

Εργαλεία κουζίνας

Αντικείμενα που μας λύνουν τα χέρια στην κουζίνα και απογειώνουν τις μαγειρικές μας επιδόσεις!

  • Ειδική σύριγγα κουζίνας

Τη χρησιμοποιούμε για να ρίξουμε τη μαρινάδα μέσα στο κρέας του κοτόπουλου προτού τη βάλουμε στον φούρνο για πλουσιότερη γεύση. Τη βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο χρησιμοποιώντας τα ειδικά χωνιά για κρέμα σαντιγί...

  • Ψαλίδι κουζίνας

Αυτό το εργαλείο μάς λύνει τα χέρια, ειδικά αν είμαστε επιρρεπείς σε μικροατυχήματα που συμβαίνουν στην κουζίνα, αφού μας γλιτώνει από επώδυνα κοψίματα! Το ψαλίδι κουζίνας αντικαθιστά το μαχαίρι σε πολλές χρήσεις. Μερικές από τις χίλιες δυο χρήσεις του είναι για να κόβουμε το ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες ή τα φιλέτα που αγοράσαμε σε μπουκιές.

Περισσότερα: Εργαλεία κουζίνας

Για μεγαλύτερη διατήρηση του κοτόπουλου...

«Για πόσο διατηρείται στην κατάψυξη το κοτόπουλο που αγόρασα;»

Όλοι γνωρίζουμε πως το ιδανικό είναι να τρώμε πάντα τα φρεσκότερα, άρα και τα ποιοτικά καλύτερα τρόφιμα, γεγονός που σημαίνει πως θα έπρεπε να έχουμε την «πολυτέλεια» να τα προμηθευόμαστε και να τα μαγειρεύουμε σε καθημερινή βάση. Aυτό όμως, με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, δεν είναι πάντα εφικτό...

Περισσότερα: Για μεγαλύτερη διατήρηση του κοτόπουλου...

 

Μικρά και καθημερινά

Μερικές καθημερινές συμβουλές μαγειρικής με κοτόπουλο. Τις εφαρμόζουμε πρώτοι εμείς και σκεφτήκαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας!

  • Για να μην κολλήσει το κοτόπουλο στη σχάρα όπου θα το ψήσουμε, καλό είναι να την κάψουμε πολύ καλά και να τη λαδώσουμε. Tο δε κοτόπουλο πρέπει να το βγάλουμε από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα.

    Περισσότερα: Μικρά και καθημερινά

Η μαγειρική με κιμά κοτόπουλο

Κιμάς κοτόπουλο...

meat_ch

«Κυκλοφορεί» στα τραπέζια με διαφορετικές εμφανίσεις και ονομασίες, αν και στην ουσία πρόκειται για αλεσμένο κρέας. Τον συναντάτε άλλοτε σαν κεφτέ, άλλοτε σαν μπιφτέκι και άλλοτε απλώς ριγμένο σκόρπια πάνω σε καυτά υλικά. Ο κιμάς είναι από τα υλικά που ποτέ δεν λείπουν από την ελληνική κουζίνα και μπορούν να συνοδέψουν επίσημα και φιλικά γεύματα. Διαβάστε τον μικρό οδηγό που ακολουθεί και μάθετε για την αγορά και τη συντήρησή του κιμά από κοτόπουλο, αλλά και μικρά μυστικά για την κουζίνα σας.

Περισσότερα: Η μαγειρική με κιμά κοτόπουλο

 

Σελίδα 2 από 3

«ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος»