Κοτόπουλο... ταχύτητας

pan_wok

Το τηγάνι και φυσικά το wok είναι σίγουρα ο ταχύτερος τρόπος να μαγειρέψουμε το κοτόπουλό μας! Για του λόγου το αληθές...

ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, το φιλέτο στήθος ή μπούτι χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Αν είναι ψιλοκομμένα για κινέζικο τηγάνισμα θέλουν 8-10 λεπτά. Βασική προϋπόθεση, το σκεύος να ζεσταθεί πολύ καλά, στην υψηλότερη θερμοκρασία, επειδή διαφορετικά το κρέας θα βγάλει χυμούς και θα βράσει αντί να τηγανιστεί, με αποτέλεσμα να σκληρύνει και να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, χωρίς καλό αποτέλεσμα.

ΣTO WOK, ζεσταίνουμε πολύ καλά το σκεύος μας μέχρι να καπνίσει, ρίχνουμε λίγο λάδι και κουνάμε να πάει παντού. Προσθέτουμε τα υλικά μας ψιλοκομμένα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Πρώτα ρίχνουμε το κοτόπουλο που χρειάζεται περισσότερο χρόνο τηγανίσματος, μετά τα σκληρά λαχανικά (καρότα, κοτσάνια μπρόκολο ή κουνουπίδι κ.ά.) και μετά τα πιο τρυφερά (πιπεριές, ξερό κρεμμύδι, φύλλα, φούντες μπρόκολο ή κουνουπίδι κ.ά.). Στο τέλος τηγανίζουμε ελάχιστα σκόρδο ή φρέσκο τζίντζερ, ώστε να μη μαυρίσουν και πικρίσουν. Σβήνουμε με κάποιο υγρό: σάλτσα σόγιας, χυμό λεμόνι, ξίδι ή έτοιμες σάλτσες στρειδιών.