Μικρά Μυστικά

Ο τρόπος να λατρέψουν τις μπάμιες όσοι τις μισούν

Οι μπάμιες είναι το μοναδικό από τα λαχταριστά λαχανικά του καλοκαιριού που έχει φίλους όσους και εχθρούς. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύονται: πολυβρασμένες, λιωμένες και γλιτσερές, μέσα σε μια πηχτή λαδερή σάλτσα ντομάτας που καθόλου δεν αναδεικνύει την πραγματικά ξεχωριστή και λεπτή γεύση τους.

Περισσότερα: Ο τρόπος να λατρέψουν τις μπάμιες όσοι τις μισούν

 

Οι σωστές τεχνικές στο μαγείρεμα προστατεύουν την υγεία

Ο υγιεινός τρόπος διατροφής, εκτός του τι τρώμε, αναφέρεται και στο πώς το μαγειρεύουμε...

Αναμφισβήτητα, κάποιες μέθοδοι μαγειρέματος είναι καλύτερες από άλλες ως προς τη μείωση των λιπαρών, των θερμίδων και της χοληστερίνης, ενώ συγχρόνως προάγουν και προωθούν τη θρεπτική αξία των εδεσμάτων. Ποτέ να μη μαγειρεύετε το τρόφιμο στο λίπος του ή να του προσθέτετε λίπος με οποιοδήποτε τρόπο. Η φριτέζα και το τηγάνι κάνουν ακριβώς αυτό και γι αυτό δεν προτείνονται Υπάρχουν πολλοί τρόποι για υγιεινό μαγείρεμα:

Περισσότερα: Οι σωστές τεχνικές στο μαγείρεμα προστατεύουν την υγεία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κοτόπουλο κατά την αγορά σας

Ψύξη και κατάψυξη

Τα ψώνια σας στο σουπερμάρκετ, στο πρατήριο κρεάτων ή στον κρεοπώλη της γειτονιάς καλό θα ήταν να είναι η τελευταία σας στάση προτού πάτε σπίτι.

Κατά την επιστροφή σας στο σπίτι, τοποθετήστε αμέσως το κοτόπουλο στο ψυγείο στους 4,8 βαθμούς Κελσίου αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε τις επόμενες μια-δυο ημέρες, διαφορετικά φυλάξτε το στην κατάψυξη στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Το κοτόπουλο μπορεί να τοποθετηθεί στον καταψύκτη μέσα στο πακέτο που το αγοράσατε ή στην πλαστική μεμβράνη, εφόσον καταψύχεται για έναν-δύο μήνες. Για μεγαλύτερο διάστημα συστήνεται η φύλαξή του σε πλαστικά αεροστεγή δοχεία, τυλίγοντάς τα σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετώντας τα σε ειδικό σακουλάκι για την κατάψυξη.

Αν δεν θα χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το κοτόπουλο, τεμαχίστε το από την αρχή και φυλάξτε τις ποσότητες που θέλετε με τους πιο πάνω τρόπους. Το κατάλληλο τύλιγμα αποτρέπει το «έγκαυμα ψυκτήρων» που εμφανίζεται ως γκριζο-καφετί βούλα στο κοτόπουλο, λόγω του αέρα που εισχωρεί στην επιφάνειά του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφαιρείτε το κατεστραμμένο κομμάτι προτού ή αφού μαγειρέψετε το φαγητό. Τρόφιμα τα οποία έχουν υποστεί μεγάλα «εγκαύματα» θα πρέπει να πετάγονται επειδή πιθανότατα το κρέας να έχει ξεραθεί πολύ ή έχασε τη γεύση του.

Περισσότερα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κοτόπουλο κατά την αγορά σας

 

Πεντανόστιμα πιάτα και με το χθεσινό κοτόπουλο!

«Πώς να αξιοποιήσω το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες;»

Με τσίλι Σοτάρεις ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κόκκινη πιπεριά και σκόρδο. Προσθέτεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζεις με τσίλι σε σκόνη, κίμινο και ρίγανη και την αφήνεις να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτεις φασολάκια κονσέρβας, ντοματάκια κονσέρβας, ζωμό κοτόπουλο και, προαιρετικά, λίγη μαύρη σοκολάτα για να γίνει πιο έντονη η γεύση. Τα βράζεις για λίγο σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνεις. Βάζεις αλάτι και πιπέρι, και σερβίρεις.

Περισσότερα: Πεντανόστιμα πιάτα και με το χθεσινό κοτόπουλο!

Τα μυστικά του BBQ

Τα μυστικά του bbq

  • Προμηθευτείτε ψησταριά με καπάκι, που να μπορεί να κλείνει. Με τον τρόπο αυτόν η ένταση της φωτιάς διαχέεται και χαμηλώνει, αφού περιορίζεται το οξυγόνο. Το κρέας ψήνεται αργά, ενώ συγχρόνως καπνίζεται.

    Περισσότερα: Τα μυστικά του BBQ

 

Σελίδα 2 από 3

«ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος»