Κοτοσαλάτα του γραφείου

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, βραστό ή ψητό, σε μικρά κομμάτια
300 γραμμ. σκληρή φέτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
 
Για τη σάλτσα

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
8 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
Αλάτι και πιπέρι
 

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για να ενωθούν οι γεύσεις. Για τη σάλτσα, ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά, τα χτυπάμε καλά ώσπου να έχουν ομοιογενή υφή και περιχύνουμε την κοτοσαλάτα μας. Καλή επιτυχία!