Ηπειρώτικη κοτόπιτα

Για τη γέμιση

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας βρασμένο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
250 γραμμ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Μαύρο πιπέρι
Βούτυρο
Λάδι
Ζωμός από το κοτόπουλο
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ

Για τη ζύμη

 

750 γραμμ. αλεύρι σκληρό

1 ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι

Νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη

 

 

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης καλά έτσι ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Τη μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά. Με το ένα κομμάτι της ζύμης ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε σε ταψί χωρίς να το λαδώσουμε. Το βάζουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο και δυνατό φούρνο, για να πάρει χρώμα και να ξεραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το θρυμματίζουμε. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα κομμάτια του κρέατος, το κρεμμύδι, τα πράσα το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, λίγο βούτυρο και τα τρίμματα του ψημένου φύλλου. Ρίχνουμε λίγο ζωμό, τόσο όσο χρειάζονται τα κομμάτια του φύλλου να τραβήξουν και να γίνουν μαλακά. Ανοίγουμε ένα ακόμη φύλλο και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Από πάνω βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε πολύ καλά. Με πινέλο απλώνουμε το γάλα στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Καλή επιτυχία!