Κοτόπουλο με αρακά

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κιλό αρακάς

Χυμός 2 λεμονιών

Αλάτι

 

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουµε σε μερίδες. Τις αλατίζουµε και τις τοποθετούµε στο ταψί µε το δέρµα προς τα κάτω, περιχύνοντάς τες µε το ελαιόλαδο. Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και το βάζουµε στον φούρνο, στους 200 βαθµούς. Στη µισή ώρα περίπου ανοίγουµε, ξεσκεπάζουµε το ταψί, γυρίζουµε τις µερίδες και τις περιχύνουµε µε τον χυµό του λεµονιού. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουµε στο ταψί και τον αρακά, και ψήνονται µαζί, για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Καλή επιτυχία!