Κοτόπουλο Dijon

2 στήθη Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
2 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γλ. πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Κοτόπουλο Dijon

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς. Παράλληλα, κόβουμε το κάθε στήθος στα δύο, βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε ένα ξύλο κουζίνας και τα χτυπάμε ώσπου να έχουν ομοιόμορφο πάχος 1,5 εκατοστό. Τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου - 3 λεπτά η κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ. Στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο ρίχνουμε τώρα το κρασί, το νερό, τη μουστάρδα, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε το μείγμα του τηγανιού στο πιρέξ με το κοτόπουλο, Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το πιρέξ στον φούρνο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη. Καλή επιτυχία!