Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα φιλέτα κοτόπουλου σε κυβάκια. Διαλύουμε τους κύβους του ζωμού σε 1 λίτρο νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το σκεύος. Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι, και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το σκεύος, προσθέτουµε το ρύζι και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, περιμένοντας να απορροφηθεί η μία δόση προτού προσθέσουμε την επόμενη. Έπειτα από 3-4 δόσεις ζωμού, προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα μαϊντανού. Καλή επιτυχία!
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|