Παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι

1 Kοτόπουλο Ανέζας κομμένο «παϊδάκια»
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το μαρινάρισμα:
150 ml χυμό πορτοκαλιού
80 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

Νόστιμα παϊδάκια κοτόπουλου Ανέζας στον φούρνο με μελωμένη σάλτσα πορτοκαλιού 

Χτυπάμε στο μούλτι το πορτοκάλι, με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον κουρκουμά για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα. Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα βαζάκι και την κρατάμε στο ψυγείο. Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να βραχούν καλά από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το μαρινάρουμε μέχρι και 10 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ένα μεγάλο ταψί, που να τα χωράει σε μονή στρώση. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα παϊδάκια. Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα για άλλα 5 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη. Έτσι το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του. Περιχύνουμε τα παϊδάκια, όπως είναι μέσα στο ταψί, με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Μαζεύουμε τη σάλτσα από το ταψί σε ένα μπολ, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και περιχύνουμε τα παϊδάκια ή τη σερβίρουμε στο πλάι για να βάλει όση θέλει ο καθένας στο πιάτο του. Συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.