Κοπανάκια με μέλι και ξίδι βαλσαμικό

 

 

6-8 κοπανάκια Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

2 κ.γλ. ξίδι βαλσαμικό
4 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γλ. κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

 

Κοπανάκια καραμελωμένα, τρυφερά και ζουμερά

 

Ανακατεύουμε σε μπολ το ξίδι, τη σόγια σος και το μέλι. Καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου, τη λιώνουμε, την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Τρίβουμε το φρέσκο τζίντζερ και κάνουμε το ίδιο. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε τη μαρινάδα στην άκρη. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα κοπανάκια και τους ρίχνουμε πιπέρι. Τα στρώνουμε σε ταψάκι ή πιρέξ και περιχύνουμε τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 β. Κελσίου και φουρνίζουμε το ταψί μας όπως είναι, με τη μαρινάδα, για 40-45 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 10 λεπτά τα κοπανάκια. Καλή επιτυχία!