Ψητό κοτόπουλο με μήλα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
4 μήλα Στάρκιν (ή όποια σας αρέσουν), κομμένα στα τέσσερα,
χωρίς τα κουκούτσια, με τη φλούδα
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, κομμένο οριζόντια στα δύο
1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι χυμός μήλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Ψητό κοτόπουλο με μήλα

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 β. Κελσίου. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο (μέσα κι έξω) και τα τοποθετούμε μαζί με υπόλοιπα υλικά μας σε ένα ταψί, σε μία στρώση. Ρίχνουμε τον χυμό μήλο στο ταψί, πάνω απ’ το κοτόπουλο και τα μήλα, να πάει παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε για 45 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο κι ανακατεύουμε λίγο τα μήλα, και ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και τα μήλα να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Καλή επιτυχία!