Ριγανάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Ριγανάτο κοτόπουλο κατσαρόλας

 

Σε βαθιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου ώσπου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε κι αυτό, και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό μας 45 λεπτά με 1 ώρα, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, ξερή και φρέσκια, και αν θέλουμε περισσότερη σάλτσα, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει το φαγητό μας μια βράση. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Καλή επιτυχία!