Λαζάνια με κοτόπουλο και πιπεριές

Λαζάνια με κοτόπουλο και πιπεριές

 

2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας σε μπουκιές
15 λαζάνια (ή όσα χωράει το ταψί μας σε 3 στρώσεις)
2-3 πιπεριές πολύχρωμες σε καρεδάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
1 φιλτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα 

Για την μπεσαμέλ

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε κατσαρολάκι: Λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η κρέμα μας (τη θέλουμε σχετικά αραιή).
Βουτυρώνουμε το πυρέξ ή το ταψί μας, ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ, την απλώνουμε με ένα κουτάλι και στρώνουμε την πρώτη στρώση λαζάνια. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια το 1/3 του μείγματος, στρώνουμε ξανά λαζάνια, απλώνουμε μείγμα και τελειώνουμε με μία ακόμη στρώση λαζάνια και μείγμα. Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Καλή επιτυχία!