Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με μάραθο

2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 μαραθόριζα (φινόκιο) σε λεπτές φέτες
2 κ.γλ. μαραθόσπορο
300 γραμμ. πατάτες κυδωνάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι σε 8 φέτες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
50 γραμμ. βούτυρο
4 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε κάθε φιλέτο ισόπαχα σε δύο κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρίζα του μάραθου, τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε 4 ίδια κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζουμε σε κάθε λαδόκολλα ίση ποσότητα υλικών. Προσθέτουμε πάνω από το κάθε κομμάτι κοτόπουλο 1 κουταλιά κρασί, 2 φέτες λεμόνι, 1 κ.σ. βούτυρο και μαϊντανό. Διπλώνουμε τα πακέτα έτσι ώστε να κλείσουμε καλά μέσα το περιεχόμενο τους και να μπορέσουμε να διπλώσουμε τις άκρες για να μην έχουμε απώλεια υγρών. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τη λαδόκολλα με προσοχή μην καούμε και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό. Καλή επιτυχία!