Κρεμένιο κοτόπουλο

2 φιλέτα Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, στήθος ή μπούτι,
κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
1 κ.γλ. αλάτι
1 1/2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
1 1/2 κ.γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Κρεμένιο κοτόπουλο, νόστιμο και γρήγορο

 

Ανακατεύουμε τα καρυκεύματα: αλάτι, τσίλι, κρεμμύδι, σκόρδο και πιπέρι καγέν. Πουδράρουμε με το μείγμα το κοτόπουλο κι απ' τις δυο πλευρές. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα μας μέχρι να γίνουν, περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Βράζουμε 5-7 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα πάνω από μακαρόνια. Καλή επιτυχία!