Κοτόπουλο με λεμόνι και πράσινες ελιές

6 μερίδες Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
50 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
10 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Κίμινο
Κόλιαντρο σε σπόρους
1 λεμόνι σε ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με λεμόνι και πράσινες ελιές

 

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κίμινο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το κρατάμε σε πιατέλα στην άκρη. Ρίχνουμε στο λάδι τις σκελίδες σκόρδο και τις ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά - προσοχή μην καούν, επειδή πικρίζουν! Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ξαναβάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις φέτες λεμόνι, το κόλιαντρο και τις ελιές να πάρουν μια βράση. Γυρίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πιρέξ και ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα. Όσο πιο σιγά ψηθεί το κοτόπουλο τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Πρέπει να είναι τρυφερό και να αποκολλάται εύκολα από το κόκαλο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές. Του ταιριάζει πολύ, επίσης, το ρύζι ή το κουσκούς. Καλή επιτυχία!