Ανοιχτή τάρτα με κοτόπουλο, ντομάτα & βασιλικό

Λαχταριστή ανοιχτή τάρτα με το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες

 

1 φιλέτο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, ψημένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο ζύμης κουρού
¼ του φλιτζνιού πέστο βασιλικού
¾ του φλιτζανιού μοτσαρέλα σκληρή, τριμμένη
¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
¼ του φλιτζανιού ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα

 

Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε ζωηρά τις ντομάτες, το σκόρδο και το μπαλσάμικο. Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και ανοίγουμε πάνω της το φύλλο της ζύμης. Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού απλώνουμε το πέστο βασιλικού να πάει παντού και σκορπίζουμε το κοτόπουλο, τα τυριά και, τέλος, το κρεμμύδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β. Κελσίου μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες και να λιώσουν τα τυριά (15-20 λεπτά). Σερβίρουμε αφού δροσίσουμε τη ζύμη μας με το μείγμα της ντομάτας και τον φρέσκο βασιλικό. Καλή επιτυχία!