Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φράουλες

1 φιλέτο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
100 γραμμ. φρέσκο σπανάκι
1 φλιτζάνι φράουλες
½ αγγούρι

Για το ντρέσινγκ:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
½ κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φράουλες

 

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ. Αμέσως μετά ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στήνουμε τη σαλάτα μας βάζοντας στην μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα σπανάκι. Στη μία άκρη βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίζουμε γύρω και επάνω από τα υλικά μας τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

 

Όλοι θυμόμαστε τον Ποπάι να τρώει πολύ σπανάκι για να γίνει δυνατός, αλλά αυτό που ανακαλύπτουμε από επιστημονικά δεδομένα είναι ότι το σπανάκι προστατεύει τον οργανισμό και από διάφορες ασθένειες, όπως οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα και καρκίνο του παχέος εντέρου!