Φιλέτα κοτόπουλο πανέ με βασιλικό
3 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας 150 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη 7-8 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό 2 αβγά 3-4 κουταλιές γάλα Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Αλάτι και πιπέρι |
Πλένουμε τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί να μην έχουν καθόλου νερό και τα κόβουμε στα τρία. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και τον βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Βουτάμε τα φιλέτα πρώτα στο αβγό και μετά στο μείγμα της φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν την περίσσεια λαδιού και τα σερβίρουμε ζεστά με τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία!
Τον βασιλικό τον συναντάμε σε πολλές ποικιλίες. Έχει σημασία να αναγνωρίζουμε τα διάφορα είδη του, για να τον χρησιμοποιούμε σωστά: Μεγάλος πράσινος - Ιδανικός για σάλτσα πέστο. Έχει φύλλα ανοικτόχρωμα, ίσια και πολύ έντονη μυρωδιά. Κόκκινος - Σπάνιος στη χώρα μας, χρησιμοποιείται κυρίως για γαρνιτούρα. Έχει αρκετά πικάντικη γεύση. Πλατύφυλλος - Έχει μεγάλα, σγουρά φύλλα και λιγότερο έντονη μυρωδιά, που θυμίζει άρωμα μέντας. Κλασικός ελληνικός - Έχει μικρά και λεπτά φύλλα και φίνο διακριτικό άρωμα.
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|