Κοτόπουλο με σταφύλι σταφίδα

500 γραμμ. στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας,
σε μικρά κομμάτια
250 γραμμ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
250 γραμμ. σταφύλι σταφίδα
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι
grap

 

Περνάμε από το αλεύρι τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε στο σκεύος μας και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε το φαγητό μας και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε τα σταφύλια, ανακατεύουμε κουνώντας το σκεύος και όχι με κουτάλα, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη, παρακολουθώντας τη σάλτσα του φαγητού μας. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι. Καλή επιτυχία!

  • Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο... βλέπετε τα φρούτα, βάλτε τα στη μαγειρική σας και κάντε καλό στον οργανισμό σας. Ανά 100 γραμμ. τα σταφύλια μάς προσφέρουν 69 kcl ενέργεια, 81,6% νερό και 10,8 mg βιταμίνη C.