Πίτα για σουβλάκι με φιλέτο κοτόπουλο, καρύδια και μυρωδικά

1 φιλέτο στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
4 πίτες για σουβλάκι
120 γραμμ. γραβιέρα, σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι, στο οποίο έχουμε καρφώσει 3 γαρίφαλα
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.γλ. ξερό εστραγκόν σε σκόνη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

 

pit

Αρχίζουμε με το κοτόπουλο: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το φιλέτο με 4 φλιτζάνια νερό, ζεσταίνουμε και μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι, το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φιλέτο. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες. Ετοιμάζουμε τις πίτες μας: Ζεσταίνουμε την τοστιέρα. Στο γουδί χτυπάμε το σκόρδο με το μισό ελαιόλαδο, το εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια. Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας. Κόβουμε τις πίτες μας στη μέση. Στη μισή επιφάνεια της πίτας αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω απλώνουμε το μείγμα του γουδιού. Μοιράζουμε και τις φέτες κοτόπουλο, τη γραβιέρα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό κάθε πίτας. Βάζουμε τις πίτες στην τοστιέρα και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να λιώσει το τυρί. Καλή επιτυχία!