Κοτόπουλο με πράσινο μήλο

400 γραμμ. Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας σε λωρίδες
3 κ.γλ. χυμός λεμόνι
20 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι (sweet & chilli sauce)
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας (soya sauce)
3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 πράσινο μήλο σε κύβους
2 κ.σ. σησαμέλαιο
Κοτόπουλο με πράσινο μήλο

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok και προσθέτουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα μικρά κομμάτια κοτόπουλο και ψήνουμε για 1 λεπτό. Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να ψήνεται, σβήνουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μήλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, μαζί με ρύζι ή κινέζικα noodles.

  • Οι λάτρεις του πιο καυτερού φαγητού μπορούν να χρησιμοποιήσουν μερικές καυτερές πιπεριές. Όσοι αγαπούν τον ανανά, μπορούν να προσθέσουν μερικά κομμάτια φρέσκου φρούτου αντί για το μήλο.