Μασκούλι

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ξίδι
3 αβγά
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
3 φλιτζάνια ζωμός από το κοτόπουλο

Κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο, το βράζουμε καλά, το βγάζουμε από τον ζωμό και το αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτήρι. Βάζουμε στο τηγάνι 3 κουταλιές βούτυρο να κάψει. Αλευρώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Στο ίδιο βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντάς το σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Μετά ρίχνουμε τον ζωμό κι εξακολουθούμε να το ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Διαλύουμε το σκόρδο με λίγο ζωμό και 2 κουταλιές ξίδι, και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Χτυπάμε τα αβγά και αφού χαμηλώσουμε περισσότερο τη φωτιά τα ρίχνουμε κι αυτά στον χυλό του τηγανιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε την έτοιμη λευκή σάλτσα, βάζοντας σε κάθε πιάτο και μια μερίδα κοτόπουλο δίπλα ή σεβρίρουμε τη σάλτσα στα πιάτα και τις μερίδες χωριστά σε ιδιαίτερη πιατέλα. Καλή επιτυχία!

  • Το φαγητό αυτό είναι παλιό, από την περιοχή της Καστοριάς.