Σινί Μαντισί

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
750 γραμμ. αλεύρι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
200 γραμμ. βούτυρο
2 ποτήρια νερό
Σινί μαντισί

Αφού βράσουμε το κοτόπουλο, σουρώνουμε τον ζωμό και βγάζουμε το κρέας σε μια γαβάθα. Το ξεκακολίζουμε και μαδάμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, προσθέτουμε ανάλογο νερό και τα κάνουμε ζυμάρι. Ανοίγουμε φύλλα που τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα (5Χ5 εκ.). Σε κάθε τετραγωνάκι βάζουμε λίγο ψαχνό κοτόπουλο, ίσα με ένα ρεβίθι. Πιάνουμε τις γωνίες της πλευράς και τις πιέζουμε, για να ενωθούν. Το ίδιο κάνουμε και με τις γωνίες της άλλης πλευράς. Τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί, το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με βούτυρο, και τα βάζουμε στον φούρνο ώσπου να ροδίσουν καλά, πάνω κάτω. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου και φουρνίζουμε ξανά για να πάρει το φαγητό μας μια βράση. Το βγάζουμε, το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, ώσπου να κρυώσει, και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

  • Σπεσιαλιτέ της Δράμας, που σερβίρεται παραδοσιακά τις Απόκριες.