Κοτόπουλο με μαϊντανό

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 κ. μαϊντανός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αβγό
2 λεμόνια
Αλάτι
Κοτόπουλο με μαϊντανό

 

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Καθαρίζουμε καλά τον μαϊντανό και τον πλένουμε. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και μετά ρίχνουμε τον μαϊντανό. Το ανακατεύουμε να μαραθεί. Σε 5 λεπτά ρίχνουμε το κοτόπουλο πάνω από τον μαϊντανό. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αλάτι, και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου 1 ώρα, ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι. Χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το λεμόνι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο χτυπημένο αβγό. Με αυτό περιχύνουμε το φαγητό. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μία βράση. Σερβίρεται ωραιότατα με τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία!

  • Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης.