Χασάδα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 κ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
200 γραμμ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 αβγό
5-6 γαρίφαλα
Αλάτι και πιπέρι
Χασάδα

 

Βράζουμε για μισή ώρα περίπου το κοτόπουλο, ώσπου να μαλακώσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα μαζί με το ζουμί του και το βάζουμε σε βαθιά πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν για λίγη ώρα, χωρίς να τσιγαριστούν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζουμε πάνω στα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τον ζωμό από το βράσιμο του κοτόπουλου, και τα γαρίφαλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Μόλις το φαγητό μας βράσει, χτυπάμε αβγολέμονο, προσθέτοντας ζωμό από το φαγητό, και το ρίχνουμε από πάνω. Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο. Καλή επιτυχία!

  • Μικρασιάτικη σπεσιαλιτέ, είναι ένα πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό.