Χασίλ με κοτόπουλο

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 κ. κορκότο σιταρίσιο χοντρό (σπασμένο, αποφλοιωμένο σκληρό σιτάρι)
3 κ. νερό
Αλάτι
250 γραμμ. γνήσιο αγελαδινό βούτυρο

Κόβουμε το κοτόπουλο σε τέσσερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο από το νερό, το κορκότο και λίγο αλάτι. Ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε νερό λίγο λίγο (θα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει). Μόλις ρίξουμε και το υπόλοιπο νερό, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειαστεί, αλάτι. Ανακατεύουμε δυνατά, ώσπου να λιώσει το κρέας και να ξεχωρίσουν τα κόκαλα. Όταν αρχίσει να γίνεται σαν πηχτός χυλός, δυναμώνουμε το ανακάτεμα, που πρέπει να γίνεται όλο και πιο έντονο. Μόλις το φαγητό ψηθεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν θέλουμε, στο κάθε πιάτο ανοίγουμε μια λακκούβα και βάζουμε από τρεις κουταλιές βούτυρο. Καλή επιτυχία!

  • Παραδοσιακό φαγητό από τον Καύκασο του Πόντου. Σερβίρεται πάντοτε ζεστό και η επιτυχία του έγκειται στο ανακάτεμα/χτύπημα.