Κοτόπουλο με κυδώνια


1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2 κ. κυδώνια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια χυμός φρέσκιας ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο με κυδώνια

 

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη πολύ ψιλό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κανονικές μερίδες. Βάζουμε το βούτυρο στη χύτρα και καβουρδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού το αλατίσουμε και του ρίξουμε πιπέρι, να τηγανιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο 10 λεπτά. Έχουμε καθαρίσει τα κυδώνια και τα έχουμε κόψει σε φέτες και, αφού τα τηγανίσουμε πολύ ελαφρά, με λίγο βούτυρο, τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο με την κουταλιά τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Καλή επιτυχία!

  • Παραδοσιακή αρτινή συνταγή.