Κοτόπουλο κρασάτο

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 κ. πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.σ. αλεύρι
4 κόκκοι πιπέρι
Κανέλα
Γαρίφαλο
Αλάτι και πιπέρι
Νερό, αναλόγως
Κρασάτο κοτόπουλο

 

Κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο, το πλένουμε, το αφήνουμε να στραγγίσει, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με το βούτυρο. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τις πατάτες και το κρασί, και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες, τις τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρώμα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να βράσουν όλα μαζί. Υπολογίζουμε να μείνει το φαγητό μας με την ανάλογη σάλτσα. Καλή επιτυχία! 

  • Πρόκειται για ηπειρώτικη συνταγή. Την πρωτοφάγαμε στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας.