Κοτόπουλο φρικασέ

 

 

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας 
1/2 κ. μαρούλια
1/2 κ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθος
2 μεγάλες πατάτες
150 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για το αβγολέμονο

2 αβγά
2 λεμόνια

 

Φρικασέ με κοτόπουλο


Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το μαρούλι, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Αφού βγάλουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ρίχνουμε αυτά για να μαραθούν και τις πατάτες να πάρουν τη θερμοκρασία της κατσαρόλας και να σοταριστούν ελαφρά. Βάζουμε ξανά από πάνω το κοτόπουλο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να βράσει εντελώς σε χαμηλή φωτιά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε σε βαθύ σκεύος τα αβγά, προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, και με αυτό περιχύνουμε την κατσαρόλα με το φαγητό. Το κουνάμε να πάει παντού και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!