Κοτόπουλο πιλάφι με πράσινες πιπεριές

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 ποτηράκι κονιάκ
75 γραμμ. κεφαλοτύρι
150 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
2 κρεμμύδια
3 πράσινες πιπεριές
100 γραμμ. βούτυρο
2 φλιτζάνια ρύζι
3 ώριμες ντομάτες
Πιλάφι με πράσινες πιπεριές και κοτόπουλο

 

Πλένουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με βούτυρο, το αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω, βάζουμε στην κοιλιά του 1 κομμάτι κεφαλοτύρι και 2 καλές κουταλιές βούτυρο, και το τοποθετούμε σε ταψάκι. Το ψήνουμε στον φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία (160 βαθμοί), προσθέτοντας πρώτα λίγο κονιάκ και 1-2 ποτήρια νερό. Μόλις ψηθεί, κόβουμε 4 ωραίες μερίδες τα άκρα του κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα ψαχνά τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με 100 γραμμ. βούτυρο μέσα σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τις πιπεριές, και συμπληρώνουμε με το υγρό από το ταψάκι του κοτόπουλου και νερό, 4 ποτήρια σύνολο. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, το αφήνουμε 15 λεπτά να ψηθεί, προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα ψαχνά του κοτόπουλου. Βγάζουμε με φόρμα το ρύζι σε στρογγυλή πιατέλα και γαρνίρουμε με τα κομμάτια του κοτόπουλου. Καλή επιτυχία!