Ιτς πιλάφι

250 γραμμ. συκωτάκια Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
2 ποτήρια ζωμός κοτόπουλο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
50 γραμμ. μαύρες σταφίδες
50 γραμμ. κουκουνάρια
100 γραμμ. κάστανα βρασμένα & ψιλοκομμένα
Κανέλα
Ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Ιτς πιλάφι

Μουσκεύουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια με μία κουταλιά βούτυρο. Τσιγαρίζουμε τα κουκουνάρια, τα προσθέτουμε στα εντόσθια μαζί με τον ζωμό, τις σταφίδες, τα κάστανα, τον άνιθο, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν δυο-τρεις βράσεις, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε το πιλάφι για 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το ρύζι με καθαρή πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς. Έπειτα από 15 λεπτά, ανακατεύουμε το ρύζι με το πιρούνι, για να γίνει σπυρωτό, και το σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!