Κοτόπουλο με ντομάτα

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, σε μερίδες
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
Ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί
6 ροδέλες μελιτζάνας ή 6 φέτες ψωμί
Αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο με ντομάτα

 

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι μαλακώσει το κρέας και να μείνει πηχτή σάλτσα. Τηγανίζουμε τις 6 ροδέλες μελιτζάνας ή τις 6 φέτες ψωμί. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε από μία μερίδα κοτόπουλο πάνω σε κάθε φέτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με σπυρωτό πιλάφι. Καλή επιτυχία!