Κοτόπουλο με ρύζι

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας βρασμένο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι βρασμένα ρεβίθια
2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 βρασμένα καρότα, κομμένα σε κύβους
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κανέλα

Ροδίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κομματάκια του βρασμένου κοτόπουλου. Στρώνουμε από πάνω τα ρεβίθια, δεύτερη στρώση τα καρότα και σκεπάζουμε με το ρύζι. Περιγύνουμε το φαγητό με 4 φλιτζάνια ζωμό, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Ψήνουμε το φαγητό μέχρι να πιει τα υγρά του, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να απορροφηθούν οι υδρατμοί και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Όταν πρόκεται να το σερβίρουμε, βάζουμε μια μεγάλη πιατέλα κοντά στην κατσαρόλα και το αναποδογυρίζουμε, προσέχοντας να μη διαλυθούν οι στρώσεις του. Σερβίρουμε με το κουτάλι. Καλή επιτυχία!