Κοτόπουλο μαγειρίτσα

Κοτόπουλο μαγειρίτσα2 φλιτζάνια συκωτάκια Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2 φλιτζάνια ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομματάκια στήθος και μπούτι Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
2 φλιτζάνια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή μπόλικο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 λίτρα σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο, που θα τον έχουμε παγώσει για να αφαιρέσουμε το λίπος του
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα μαρουλιού
2 φλιτζάνια άνιθο ψιλοκομμένο
2 αβγά
Χυμός από 2 λεμόνια

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα συκωτάκια μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε και τα κομματάκια από το στήθος κοτόπουλο και τα γυρίζουμε στο τηγάνι ώσπου να σφίξουν. Βάζουμε στο τηγάνι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις, προσθέτουμε και τον ζωμό, καθώς και τα μαρούλια και τον μισό άνιθο. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε τη γεύση. Σε γαβάθα χτυπάμε τα αβγά με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τον χυμό ενός λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά κουταλιές από τη βραστή σούπα και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αβγά. Μόλις το μείγμα των αβγών γίνει πολύ καυτό, το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο λεμόνι, κατά βούληση. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο και σερβίρουμε τη σούπα αμέσως. Καλή επιτυχία!