Σάλτσα BBQ με δαμάσκηνα, ταιριάζει με ψητό κοτόπουλο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές ή πιπέρι Καγέν, κατά βούληση
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα, χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. γλυκό κρασί Σάμου
Αλάτι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μαζί με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτοντας τα δαμάσκηνα σιγοβράζουμε να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το γλυκό κρασί και όσο αλάτι θέλουμε. Καλή επιτυχία!