Κρύα σούπα αβγολέμονο, με καρότα και κολοκυθάκια

6 φλιτζάνια ζωμό από Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
200 γραμμ. καρότα
200 γραμμ. κολοκυθάκια
3 αβγά
2-3 κ.σ. χυμό λεμόνι
2-3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και λευκό πιπέρι
6 φυλλαράκια δυόσμο ή κλωνάρια άνιθο, για το σερβίρισμα

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και ξύνουμε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού. Βάζουμε τον ζωμό σε ανοξείδωτη κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά. Βράζουμε 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ξεχωρίζουμε τα κολοκυθάκια, που θα τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ. Κρατάμε όσο μπορούμε περισσότερα ξύσματα καρότο άλιωτα και τα ανακατεύουμε με τον πολτό από τα κολοκυθάκια και τον ζωμό. Σε μια γαβάθα χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ του χεριού, μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το λεμόνι, πάντα χτυπώντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά 1 φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα στο μείγμα των αβγών, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, και μετά αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μόνο μέχρι να δέσει, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τον άνιθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την παγώνουμε για μία νύχτα. Σερβίρουμε στολίζοντας με τον δυόσμο ή τον άνιθο. Καλή επιτυχία!