Πλούσια σαλάτα με κοτόπουλο

500 γραμμ. στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 καλαμπόκι
2 ½ φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλο
2 φλιτζάνια φρέσκα φασολάκια
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κατσαρό μαρούλι
½ αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι παντζάρια, σε κύβους
3 φλιτζάνια διάφορα πράσινα φύλλα (π.χ. σπανάκι, ρόκα)

Για το ντρέσινγκ

2-3 ντομάτες, κομμένες στα δύο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ξίδι balsamico
½ κ.γλ. χυμός λεμόνι
¼ κ.γλ. αλάτι
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο


Αρχίζουμε με το ντρέσινγκ: Ζεσταίνουμε τον φούρνο, βάζουμε τις ντομάτες ολόκληρες σε αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και τις χτυπάμε μαζί με το σκόρδο, το ξίδι, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι, ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε τη σαλάτα μας: Ψήνουμε στον φούρνο (200 βαθμούς) το καλαμπόκι για 5 λεπτά, γυρίζοντάς το κάθε τόσο για να μην καεί. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεσπυρίζουμε. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σιγοβράζουμε το κοτόπουλο στον ζωμό για περίπου μισή ώρα. Παράλληλα, βράζουμε τα φασολάκια ώσπου να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό για να μη μαυρίσουν, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό. Μόλις κρυώσει το κόβουμε πρόχειρα με το χέρι σε μπουκιές. Παίρνουμε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε το κόκκινο μαρούλι, το αβοκάντο, τα παντζάρια, τα φασολάκια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με μισό φλιτζάνι από το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!