Κοτόπουλο με φρέσκα σύκα

3 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας, κομμένα σε λωρίδες
½ κιλό μαύρα σύκα, κομμένα στα δύο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,σε ροδέλες
4 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. κοπανισμένοι σπόροι κόλιαντρο
½ κρασοπότηρο μηλόξιδο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο λάδι που έμεινε σοτάορυμε τα μισά σύκα, πρώτα από την πλευρά της σάρκας και μετά από την πλευρά της φλούδας, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Συμπληρώνουμε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού ώσπου να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόλιαντρο, τα υπόλοιπα σύκα και ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και «σβήνουμε» με το μηλόξιδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε στο ξίδι, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο νερό, ώσπου να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε συμπληρώνοντας με τα σύκα που αφήσαμε στην άκρη και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με πουρέ.