Ραγού κοτόπουλου με ταλιατέλες

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασίου λευκό ξηρό κρασί
3 φιλτζάνια νερό
500 γραμμ. ταλιατέλες
Αλάτι και πιπέρι
Κεφαλοτύρι Άρτας τριμμένο
Ραγού κοτόπουλου με ταλιατέλες!

 

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα ντοματάκια και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να γίνει το κοτόπουλο. Αφαιρούμε τις μερίδες του κρέατος και τις αφήνουμε να κρυώσουν κάπως. Ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το κόψουμε με τα δάχτυλα. Στο μπλέντερ μας λιώνουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά και τη ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα. Βάζουμε ξανά τα ψαχνά του κοτόπουλου στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τις ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο. Καλή επιτυχία!

Το ξέρατε; Ραγού (ragout όπως το λένε οι Γάλλοι) είναι το φαγητό κατσαρόλας με κοτόπουλο ή κρέας, λαχανικά και πηχτή σάλτσα!