Κοτόπουλο στιφάδο

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1-2 κ.γλ. ντοματοπελτέ
2-3 φύλλα δάφνης
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
2-3 κ.σ. ξίδι
Κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Σε χύτρα ταχύτητας ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε κι αυτά ελαφρώς, για μη διαλυθούν. «Σβήνουμε» με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη δάφνη, τα μπαχάρια, το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί το φαγητό μας. Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά στα 20 λεπτά και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Ξεσκεπάζουμε και, αν η σάλτσα μας έχει πολύ νερό ακόμη, συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να σωθεί. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μη διαλυθούν τα κρεμμύδια, απλώς κουνάμε την κατσαρόλα. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. Καλή επιτυχία!