Burritos με κότοπουλο

2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
½ κ.γλ. κίμινο
8 τορτίγιες
2 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
4 ντομάτες σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο

Bouritos με κοτόπουλο

Βράζουμε ή ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και, μετά, τα κόβουμε σε κύβους. Στραγγίζουμε τον μισό χυμό από τα ντοματάκια και τον κρατάμε στο ψυγείο μας για άλλη χρήση. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τσίλι, το κίμινο και τα ντοματάκια, και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 6 λεπτά και, μόλις εξατμιστούν τα υγρά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό. Εν τω μεταξύ, τυλίγουμε τις τορτίγιες με αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε τορτίγιας, ρίχνουμε από πάνω μαρούλι, κρεμμύδι και τυρί, τις τυλίγουμε σε ρολά και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!