Κοτόπουλο με πλιγούρι

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας

3 φλιτζάνια πλιγούρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 ντομάτες κονκασέ ή στον τρίφτη

½ φλιτζάνι λάδι

Αλάτι

 

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε και το πλιγούρι. Μόλις πάρει μια-δυο βράσεις η κατσαρόλα μας, αδειάζουμε το πλιγούρι στο ίδιο ταψί όπου έχουμε βάλει το κοτόπουλο. Αν δούμε πως ο ζωμός είναι λιγότερος από την ποσότητα που θέλουμε, τότε συμπληρώνουμε νερό, δεν θα αφαιρέσει κάτι από τη νοστιμιά του φαγητού. Το φουρνίζουμε στους 160 βαθμούς, ώσπου να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και το πλιγούρι να κάνει μια ροδαλή κρούστα. Καλή επιτυχία!