Σπιτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθος ή μπούτι Κοτόπουλα Ανέζας 4 κ.σ. ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια και 2 πορτοκάλια 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο ξερά κόκκινα κρεμμύδια και πιπεριές, όλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια |
Κόβουμε τα φιλέτα σε μεγάλες μπουκιές. Βάζουμε σε μια μπασίνα το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην μπασίνα το κρέας, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Περνάμε σε σούβλα ή σούβλες τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανάμεσα τα λαχανικά. Ανάβουμε το grill του φούρνου μας και ψήνουμε το κοντοσούβλι στη σχάρα για περίπου 20 λεπτά, αλείφοντάς το κάθε 3-4 λεπτά με τη μαρινάδα και γυρίζοντάς το ώστε να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Καλή επιτυχία!
Επόμενο > |
---|