Κεφτεδάκια κοτόπουλο στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα

 

Κεφτεδάκια στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας

 

1 κιλό κιμά Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
2 ξερά κρεμμύδια, στο multi
2 σκελίδες σκόρδο, στο multi
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 αβγό
5 φέτες ψωμί
1 κ. γλ. ξίδι
2 κ. σ. γάλα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι, κάρι, γλυκιά πάπρικα, μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι

 Για τη σάλτσα

5 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.σ.  ντοματοπολτέ
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο βασιλικό, ψιλικομμένο

 

Σε ένα μπολ με νερό, όπου έχουμε ρίξει το ξίδι, μουσκεύουμε το ψωμί, το σταγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια μας. Ενώνουμε, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 6-8 λεπτά, μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά της. Με λαδωμένα χέρια, πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε πιρέξ, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να «δέσει» η σάλτσα τους. Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές. Καλή επιτυχία!