Ανάμεικτη παέγια

1 φιλέτο στήθος Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 λουκάνικο σε ροδέλες
500 γραμμ. ρύζι
2 κρασοπότηρα λευκό ξηρό κρασί
1 lt ζωμό κοτόπουλο
1/2 γραμμ. κρόκο Κοζάνης
1 φλιτζάνι αρακά
1/2 κιλό γάμπαρες Αμβρακικού
2 καλαμάρια σε ροδέλες
1 πλοκάμι χταποδιού
500 γραμμ. μύδια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 ολόκληρο
2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φρέσκια ντομάτα κον κασέ
1 1/2 κ.γλ. πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κοτόπουλο με φρέσκα φασολάκια

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το στήθος κοτόπουλο με το ολόκληρο κρεμμύδι να βράσει σε 2,5 lt νερό (πρέπει να μας μείνει τουλάχιστον 1 lt ζωμός). Kόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε χταπόδι και καλαμαράκια για 15 λεπτά. Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Συνεχίζουμε με το λουκάνικο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, τον αρακά, τον κρόκο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ρύζι. Προσθέτουμε τον ζωμό, να καλύπτει τα υλικά μας. Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε τα καλαμάρια, το χταπόδι, τις γαρίδες και τα μύδια. Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 10 λεπτά σκεπασμένο. Κλείνουμε το μάτι και καλύπτουμε το τηγάνι με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Σερβρίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Καλή επιτυχία!

 

Μικρό μυστικό: Μη βγάλετε τα κεφάλια από τις γαρίδες (γάμπαρες) για να μη χαθεί η νοστιμιά!