Κοτόπουλο με φρέσκα φασολάκια

1 ολόκληρο Κοτόπουλο Ανέζας Άρτας
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
400 γραμμ. ντοματάκια κον-κασέ
2-3 ώριμες φρέσκες ντομάτες
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με φρέσκα φασολάκια

Ζεματίζουμε για 5 λεπτά τα φασολάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Πλένουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, αφού τις αλατοπιπερώσουμε. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε ξανά το κοτόπουλο. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη δάφνη. Σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα και προσθέτουμε τα φασολάκια, τον κύβο λαχανικών, τα ντοματάκια κον-κασέ και το υπόλοιπο λάδι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια-δυο βράσεις και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!